top of page

Mitä hä? Mistä maksat tilitoimistopalveluissa?

Iloinen kirjanpitäjä, iloinen yrittäjä
Iloinen kirjanpitäjä, iloinen yrittäjä

Toukokuu on ihmisen ja yrittäjän parasta aikaa!


Yrittäjät, kaikilla toimialoilla, myös tilitoimistoissa, nauttivat toukokuusta. Vuoden vaihteessa päättyneiden tilikausien osalta asiakkaiden tilinpäätökset ovat purkissa. Valtaosa suomalaisista yrityksistä päättää tilikautensa kalenterivuoteen. Asiakkainamme olevat yrittäjät ovat saaneet käsiinsä laadukkaat tilinpäätökset ja verotus on optimoitu palkkojen ja osinkojen suhteen. Verottaja on saanut veroilmoitukset huhtikuun loppuun mennessä ja kaikki odottavat kesän tuloa.


Olemme aina iloisia, kun yrittäjät saavat mahdollisimman muhkeat ja paljon parjatut huojennetut osingot tililleen. Sen verran karua on yrittäjän arki, tyypillisesti riskit ovat kovat ja yrittäjä venyttää jatkuvasti omaa kumilankaansa tai polttaa kynttilää molemmista päistä, kuten sanonta kuuluu. Suotakoon yrittäjille siis palkinto riskinotosta, työllistämisestä ja yhteiskunnan rakenteiden kannattelemisesta.


Tilitoimistoyrittäjä puolestaan on henkilökuntansa kanssa hoitanut vuoden kiireisimmän ajan luoden suurimman lisäarvon asiakkailleen. Tilinpäätösten yhteydessä ei nimittäin tehdä pelkkää lakisääteistä tilinpäätöstä ja veroilmoitusta, vaan opastetaan asiakkaita tekemään talouden näkökulmasta erinomaisia päätöksiä.


Hyvän kirjanpitäjän tulee pelkkien numeroiden tuottamisen lisäksi auttaa yrittäjää niiden tulkinnassa ja tehdä erilaisia kehittämisehdotuksia talouden ja verotuksen, liiketoiminnan sekä rahoituksen näkökulmasta


Mistä maksat tilitoimistopalveluissa?


Tilitoimistopalvelut koostuvat kiteytetysti kahdesta maksullisesta komponentista: palvelusta ja ohjelmistoista. Palvelu sisältää ammattitaitoisen kirjanpitäjän palvelun sekä henkilökohtaisen kanssakäymisen. Palvelua ei ole puhelinkeskusten kautta asioiminen, chattien kanssa asioiminen jne. Tähän "palvelumalliin" ovat siirtyneet monet suuret yhtiöt, oikeastaan kaikilla toimialoilla, mutta korostuneesti pankki- ja vakuutussektorissa. Palvelua ei ole myöskään automaatio tai huippuunsa viritetty teknologia, vaan ne kuuluvat tuohon ohjelmistokomponenttiin.


Talousverkossa painotetaan palvelua yrittäjältä yrittäjälle, edelleen kaiken automaatiohumpan keskellä PALVELU on keskeistä


Jokaiselle asiakkaalle tulisi valita oikean palvelumallin lisäksi juuri hänelle soveltuva ohjelmisto. Jollekin asiakkaalle sopii Netvisor, joka on markkinoiden monipuolisin työkalu kaikkine rajapintoineen ja lisämoduleineen. Netvisorin saa halutessaan laajennettua toiminnanohjausjärjestelmäksi. Tällöin asiakas on tyypillisesti hieman suurempi ja liiketoiminta on monimutkaisempaa. Toisaalta, jollekin asiakkaalle soveltuu Kitsas, joka on nimensä mukaisesti hinnaltaan kitsas, mutta ominaisuuksiltaan erinomainen. Oikein pitkälle vietynä pankkienkin kuluja tiputetaan ottamalla Kitsaan kylkeen Holvi, josta löytyy jo sitten pankkeja korvaavia ominaisuuksia.


Asiakkaan tulee valita ja häntä tulee auttaa valitsemaan hänelle soveltuvin palvelu molempien komponenttien osalta erikseen. Ja tätä tulee tehdä aktiivisesti myös asiakassuhteen kestäessä, ei vain aloitushetkellä. Tähän tilitoimistomarkkinassa kykenevät harvat, koska monissa tilitoimistoissa vannotaan yhden tai kahden ohjelmiston nimeen. Tällöin ohjelmistokomponentti tulee valittua pakotettuna. Tämän mallin heikkous on liian kallis ohjelmisto tai liian kevyt ohjelmisto. Samalla tavalla, kuin palveluiden määrää ja laajuutta, niin myös ohjelmistoa tulee voida säätää liiketoiminnan tarpeiden mukaisesti. Vuositarkastelu on tässäkin paikallaan. Mitä jos asiakas on kasvanut merkittävästi, vanha palvelumalli kummankin komponentin osalta saattaa olla aikansa elänyt. Tai toisaalta, joskus liiketoimintaa supistetaan merkittävästi. Silloin kallis ohjelmistoratkaisu tai liian laajaksi käynyt palvelumalli ottaa niin sanotusti pannuun.


Talousverkossa ohjelmisto valitaan asiakkaan tarpeen mukaisesti, ei tilitoimiston oman edun mukaisesti

Mikäli haluat taloushallinnon ohjelmistolta kustannustehokkuutta tai prosessitehokkuutta, niin suosittelemme olemaan yhteydessä Toffeen, Talouden Ohjelmistopalvelut Finland Oy:öön, jonka kanssa olemme kumppanoituneet. He tuntevat kaikki talouden relevantit ohjelmistot Suomessa ja maailmalla. Kun asiakkaalle on valittu laadukkain ja/tai kustannustehokkain ohjelmisto, niin sen jälkeen etsimme sinulle siihen ohjelmistoon erikoistuneen yrittäjän, joka palvelee sinua henkilökohtaisesti.


Älä jää enää yksin


Meiltä saa kysyä apua vaikka pelkissä ohjelmistoratkaisuissa, jos koet, että nykyinen tilitoimistosi kontaktihenkilö on talousasioissa erinomainen. Haluamme muistuttaa, että olemme yrittäjävetoinen tilitoimistoketju, jolla on tilitoimistoyrittäjiä ympäri Suomen ja teemme yhteistyötä koko suomalaisen tilitoimistokentän kanssa. Mikäli nykyisen tilitoimistosi yrittäjäkirjanpitäjä ei jo kuulu Talousverkkoon, niin hän saattaa olla ohjelmistoasioissa Toffen kumppanitilitoimisto.


Lämmintä kesää kaikille!


Jos kaipaat lisätietoja tai apua, niin klikkaamalla alla olevaa napikkaa ja jättämällä yhteystiedot, niin olemme sinuun yhteydessä.

Ketjupäällikkö Ksenia Seppälä
Ksenia Seppälä

Ksenia Seppälä

Ketjupäällikkö

Suomen Talousverkko OyComentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page