top of page

PÄIVIN URATARINA

Päivi Heiskanen

Aluepäälliköstä ketjujohtajaksi

Moikka!

Minä olen Päivi ja toimin Talousverkolla ketjujohtajana. Ketjujohtajaksi päädyin toimittuani ensin Talousverkon aluepäällikkönä. Huomasin kyseisen position olevan auki ja pistin saman tien hakemuksen HR:lle. Haastatteluissa synkkasi jo tosi hyvin, ja jutustelu oli rentoa ja letkeätä. Meillä kohtasi sellainen ajatuksellinen filosofia ja tuntui, että tässä positiossa pääsee oikeasti tekemään töitä mielenkiintoisten asioiden eteen. Siitä se sitten lähti!

Ketjujohtajalla ei ole tyypillistä työpäivää

Ketjujohtajan työ tarkoittaa käytännössä sitä, että vastaan Talousverkon liiketoiminnasta. Työpäivät koostuvat pitkälti palavereista, joista suurin osa liittyvät kehittämishankkeisiin, mutta asiakaspalavereihin menee myös aikaa. Pidän myös yhteyttä yksiköidemme vetäjiin ja Talousverkko-yrittäjiimme. Toimistolla päivät koostuvat palavereista, niiden valmistelusta ja purkamisesta sekä sen huolehtimisesta, että asiat menevät eteenpäin.

Työssäni parasta ovat ihmiset

Parasta työssäni on, että saan olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa ja viedä asioita eteenpäin. Talousverkkolaiset ovat mahtavaa porukkaa: meillä on monipuolista asiantuntijuutta, yhdessä tekemisen meininki ja halu kehittyä ja viedä asioita eteenpäin. Kehittäminen ja muutos ei aina ole helppoa, mutta yhteistyön voimalla ja hyvällä porukalla voi saada aikaan vaikka mitä.

Ketjujohtajana työni parhaimpiin puoliin kuuluu myös fiilis siitä, että on toiminnan keskiössä. Jaamme kollegoideni kanssa avoimesti asioita ja sparraamme asioita yhdessä. Näin saa vahvistusta omille käsityksille ja pääsee myös vahvistamaan toisten käsityksiä. Pääsee vaikuttamaan asioihin ja toteuttamaan itseään. Pidän myös siitä, että minua haastetaan ja että itse saan haastaa. Tavoitteellisuus on aina ollut itselleni todella tärkeää ja täällä niitä tavoitteita kohti pääsee ponnistelemaan.

Työssä korostuu ihmisten johtaminen ja liiketoiminnan tuntemus

Työni koostuu pitkälti siitä, että ymmärrän sekä ihmisiä että liiketoimintaa. Myös määrätietoisuus, tavoitteellisuus, sosiaaliset taidot ja neuvottelutaidot ovat hyödyksi. Kyky asettua toisen ihmisen asemaan on erityisen tärkeää.

Parasta Talousverkossa on monipuolinen organisaatiorakenne ja eteenpäin katsominen

Talousverkossa katsotaan eteenpäin, eikä jäädä tuleen makaamaan. On lupa käyttää omia siipiään, mutta jos lento tyssää, niin sekin on ok. Sitten vain pyrähdetään lentoon uudestaan. Toiminnassamme toteutuvat myös oikeasti Talousverkon arvot, eli yrittäjähenkisyys, tavoitteellisuus, toistemme arvostaminen ja yhdessä tekeminen.

Alamme asiantuntijoilla on ihan valtavasti potentiaalia. Täysi potentiaali saattaa kuitenkin helposti jäädä piiloon, jos päivittäinen tekeminen täyttyy pelkistä rutiineista. Rutiinit ovat toki tärkeässä osassa talous- ja palkkahallinnossa, mutta sekä asiakaskokemuksen että oman työn mielekkyyden ja itsensä kehittämisen edistämiseksi kannustan kaikkia alalla olevia hyödyntämään oman täyden potentiaalinsa ja lisäämään rutiinien rinnalle muun muassa asiakkaiden neuvontaa, opastamista ja raportointia.

Päivin vinkit alalle oleville:

Haaveiletko urasta taloushallintoalalla?

Katso avoimet työpaikkamme tai jätä avoin hakemus.

bottom of page