top of page

Yrittäjä - ohjelmistolla on väliä


Jos tilitoimistolla on väliä, niin myös kirjanpito-ohjelmistolla on väliä. Tilitoimisto kannattaa valita oikein, mutta lähes yhtä tärkeää on taloushallinnon ohjelmiston valinta, koska sillä on vaikutusta moneen asiaan yrityksessäsi. Mikäli pohdit tilitoimiston tai ohjelmiston vaihtoa, niin tästä kirjoituksesta on sinulle hyötyä.


Monet yrittäjät pohtivat millaisella taloushallinnon ohjelmistolla tekevät töitä joko itsenäisesti yrityksen sisällä tai yhdessä tilitoimiston kanssa. Osa valitsee perinteisen mallin, jolloin kuitteja toimitetaan tilitoimistoon kassilla ja kirjanpitäjä tekee kirjanpidon kyseisen toimiston valitsemalla ohjelmistolla. Tällöin yrittäjää ei juurikaan kiinnosta millä ohjelmistolla kirjanpitäjä työnsä hoitaa. Materiaalin toimituksen ohella kirjanpitäjän kanssa vaihdetaan usein kuulumiset ja saadaan vinkkejä yrittäjän taloushallintoon.


Nykyisin törmäämme ohjelmistomainontaan, joka on suunnattu yrittäjille. Aktiivisia mainostajia ovat esimerksi Netvisor sekä Procountor. Nämä ohjelmistot ovat myös Talousverkko -yrittäjien eniten käyttämiä ohjelmistoja. Näiden ohjelmistojen avulla asiakas ja kirjanpitäjä näkevät koko ajan missä kirjanpidon suhteen mennään. Materiaalitoimitukset tilitoimistolle ovat reaaliaikaisia ja tapahtuvat verkossa. Näiden kahden ohjelmiston lisäksi teemme töitä Fennoalla, joka on kasvanut ja kehittynyt vuosien saatossa erinomaiseksi työkaluksi.


OHJELMISTOLLA ON VÄLIÄ


Vaikka yrittäjä ei edes itse haluaisi sotkeutua taloushallinnon ohjelmistovalintaan, niin ohjelmistolla on väliä. Riippuen yrittäjän liiketoiminnan luonteesta ja koosta, ohjelmistot tulevat yrittäjän arkeen vähintään ohjelmistokulujen muodossa. Mikään ohjelmisto ei ole täysin ilmainen, paitsi Kitsas, jonka kuka tahansa voi ladata koneelleen ja aloittaa yrityksensä kirjanpidon tekemisen – toki kirjanpidon tekeminen vaatii tällöin omaa osaamista. Kevyemmistä järjestelmistä olemme jo vuosia sitten valinneet työkaluksemme Holvin, joka on yksi tämän hetken parhaista työkaluista pienyrittäjälle. Holvista löytyy yrittäjän käyttöön paljon ominaisuuksia ja sen hinta on huokea. Holvi tarjoaa yrittäjän käyttöön myös yritystilin ja maksukortin, jolloin normaalien liikepankkien kuluilta voi välttyä.


Eri ohjelmistoista löytyy hyvin tietoa ohjelmistoyritysten verkkosivuilta ja kunkin ohjelmiston myyntimies Huikkanen kyllä kehuu omaa tuotettaan juuri kyseiselle yrittäjälle parhaiten sopivaksi. Me Talousverkossa ajattelemme, että asiakkaan etu ratkaisee, millä ohjelmistolla kirjanpitoa tehdään. Valinnan saa tehdä lopulta yrittäjä itse, saamiensa suositusten perusteella. Valittavana on täysin sähköisiä automaatioon nojaavia pilviratkaisuja tai perinteisempiä ohjelmistoja. Se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.


Mikäli juuri sinulle sopivat ohjelmistoratkaisut kiinnostavat, niin kannattaa tutustua Toffeen, Talouden Ohjelmistopalvelut Finland Oy:öön, joka on juuri julkaissut arvion pienyrittäjän toimivan Holvi -työkalun arvioin:Toffe tekee töitä yrittäjien ja tilitoimistojen kanssa, jotta asiakkaat saisivat optimaaliset juuri heille sopivat ohjelmistoratkaisut. Toffen leipälaji on ohjelmistovalinnat ja ohjelmistojen käyttöönotto. Oikea ohjelmistovalinta sekä laadukkaasti tehty käyttöönotto tuovat yrittäjälle parhaimmillaan merkittäviä säästöjä sekä tehokkuusetuja. Toffen verkkosivuilta löytyy myös arviot kaikista keskeisistä markkinoilla olevista taloushallinnon ohjelmistoista.

Valittu ohjelmisto vaikuttaa mm seuraaviin asioihin:

1. Liiketoiminnan johtamiseen ja analysoinnin tasoon

2. Ohjelmiston kustannuksiin

3. Käytettävissä oleviin ominaisuuksiin – sähköisyys, rajapinnat sekä automaatio

4. Yhteistyöhön tilitoimiston ja yrittäjän välillä

5. Tilitoimiston vaihdon helppouteen

6. Yrittäjän omaa ajankäyttöön esim. laskutukseen käytettyyn aikaan

7. Taloushallinnon ja kirjanpidon ajantasaisuuteen


Tarjoamme tilitoimistopalvelut yrittäjältä yrittäjälle -mallilla ja juuri sinulle parhaiten sopivalla ohjelmistolla! Ole yhteydessä!Comments


bottom of page