top of page

Sähköinen kirjanpito pähkinänkuoressa – näillä tiedoilla pääset alkuunSyksy on otollista aikaa tarkastella yrityksen aikaa vieviä rutiineja. Ovatko ne järkeviä, vai olisiko niissä tehostamisen varaa? Yrityksen talousrutiinien sähköistäminen ja sen myötä sähköiseen kirjanpitoon siirtyminen on yksi toimenpide, jota suosittelemme lämpimästi harkitsemaan. Tämän tekstin luettuasi ymmärrät sähköisen kirjanpidon perusajatuksen, ja voit alkaa kypsytellä ajatusta talousasioiden hoitamisesta ilman paperipinoja.


Pähkinänkuoressa sähköinen kirjanpito tarkoittaa sitä, että kaikki ne materiaalit, joita olet aiemmin toimittanut kirjanpitäjällesi paperisena tai sähköpostin välityksellä, löytyvät jatkossa suoraan sähköisestä, kirjanpitäjäsi kanssa yhteiskäyttöisestä kirjanpito-ohjelmistosta. Tällöin materiaali on suoraan myös kirjanpitäjäsi käytettävissä.Tarkemmin sanottuna, sähköisen ohjelmiston avulla voit:


Toimittaa kaikki kuitit sähköisesti kirjanpitäjällesi. Eli kun ostat jotain yrityksesi liiketoimintaan kuuluvaa, otat vain kuitista kuvan puhelimellasi ja toimitat sen kirjanpito-ohjelmaan kirjanpitäjäsi nähtäville. Kannattaa tutustua esimerkiksi Ezy Expense -kuittipalveluun.


Lähettää laskun asiakkaallesi sähköisesti suoraan kirjanpito-ohjelman kautta. Tällöin lasku on myös samantien perillä, etkä joudu odottelemaan että posti vie laskun perille. Mikäli asiakkaasi haluaakin laskunsa paperisena, voit laskun lähetysvaiheessa muuttaa laskun lähetystavan asiakkaan toivomaan muotoon.


Vastaanottaa laskun niin, että se tulee suoraan kirjanpito-ohjelmaan. Tämän jälkeen voit tarkistaa ja hyväksyä sen, ilman viitenumeroiden näpyttelyä, paperisia laskuja tai tietojen tarkastelua verkkopankin tilitapahtumista. Myös laskujen maksaminen sujuu kätevästi suoraan samasta ohjelmasta.


Seurata yrityksesi taloutta ja sen kehittymistä reaaliaikaisesti, ilman viivettä. Näin olet kartalla siitä, miltä yrityksesi taloustilanne näyttää juuri nyt, ja mihin suuntaan se on kehittymässä lähitulevaisuudessa.


Tuntuuko sähköiseen kirjanpitoon siirtyminen vieraalta ja vaivalloiselta?

  • Jos osaat käyttää verkkopankkia, omaksut varmasti myös sähköisen kirjanpidon ohjelmiston käytön.

  • Sähköinen ohjelmisto toimii Internet-selaimessa. Pääset kirjautumaan ohjelmistoon tietokoneella, tabletilla tai puhelimella (Chrome- tai Firefox -selaimella). Tämä mahdollistaa sen, että voit jatkossa hoitaa yrityksesi taloushallintoa ajasta ja paikasta riippumatta, vaikka kesämökiltäsi. Tarvitset vain toimivan internet-yhteyden.

  • Sähköiseen kirjanpitoon siirtyminen ei tarkoita sitä, ettet enää koskaan näe kirjanpitäjääsi, kun et enää toimita kuitteja paperisena. Voit vierailla toimistolla ja kirjanpitäjäsi luona entiseen tapaan, ja käyttää ajan esimerkiksi neuvojen pyytämiseen kirjanpitäjältäsi.

Jos kiinnostuit, asiantuntijamme auttavat ja neuvovat sinua mielellään sekä sopivan ohjelmiston valinnassa että siihen siirtymisessä.


Jukka Räty Ketjupäällikkö +358 50 400 9130 jukka.raty@talousverkko.fiコメント


bottom of page