top of page

Miten yritys voi tehdä lahjoituksen Ukrainan kriisissä auttamiseksi?


ukrainan lippu

Ukrainan sodan keskellä suomalaisten auttamishalu on ollut suuri. Nopein ja tehokkain keino auttaa on yleensä rahan lahjoittaminen. Myös yritys voi osallistua hyväntekeväisyyteen.


Jos yritys haluaa lahjoittaa rahaa Ukrainaan, kannattaa ottaa huomioon nämä seikat:1. Yritys voi tehdä kohtuullisen yleishyödyllisen lahjoituksen hallituksen päätöksellä. Suuria lahjoituksia varten pitää olla yhtiökokouksen päätös. Kohtuullisen ja suuren lahjoituksen rajaa ei kuitenkaan ole määritelty – se on tapauskohtainen ja riippuu yrityksen koosta ja maksukyvystä. Mikäli päätös tehdään yhtiökokouksessa tai osakkaiden yksimielisellä päätöksellä, varmistetaan se, ettei osakkeenomistajien oikeuksia loukata.

2. Yrityksen kannattaa valita huolella luotettava järjestö, jolla on kokemusta kriisiavusta ja joka osaa toimittaa avun nopeasti perille oikeaan paikkaan.

3. Lahjoitus ei ole verotuksessa vähennyskelpoinen. Lain mukaan vain tulonhankkimiseen käytetyt kulut ovat verotuksessa vähennyskelpoisia. Yrityksen kuluksi sen saa kuitenkin kirjata.Näillä ohjeilla pääset alkuun, jos yritykselläsi on kykyä ja halua lahjoittaa. Neuvoja yrityksen lahjoituksiin liittyvään taloushallintoon voit kysyä myös omalta kirjanpitäjältäsi.

Yorumlar


bottom of page