top of page

REIMAN YRITTÄJÄTARINA

Reima Kangas

Traineesta yrittäjäksi

Terve!

Mie oon Reima ja toimin Talousverkon tilitoimistoyrittäjänä ReiCo Oy:ssa. Päädyin Talousverkolle töihin, kun olin saanut idean, että haluaisin tilitoimistoon. Työpaikkoja selaillessa törmäsin Talousverkon Trainee-ohjelmaan, johon sitten päätin hakea ja onnekseni pääsin. Olen aloittanut kuuden kuukauden mittaisen Trainee-ohjelman kesäkuussa 2018, jonka aikana harjoittelin kirjanpidon tekemistä. Trainee-jakson jälkeen olin noin puoli vuotta kirjanpitäjänä ja sen jälkeen vuoden verran tiiminvetäjän tehtävissä Lappeenrannan toimistolla. Tiiminvetäjänä tein kirjanpidon ja muiden hallinnollisten tehtävien lisäksi myös asiakasmyyntiä. Tänä aikana aloin miettiä, että yrittäjyys voisi sopia minulle. Sitten aloitinkin tilitoimistoyrittäjänä syksyllä 2020.

Työssäni tarvitsee monenlaisia ominaisuuksia.

Kirjanpitoon liittyvissä tehtävissä täytyy olla tarkka ja ymmärtää, miten asiat vaikuttavat toisiinsa. Täytyy osata etsiä tietoa ja ymmärtää mistä ja miten asioita selvitetään. Myynnin, yrittäjyyden ja asiakassuhteiden myötä täytyy omata hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot.

Talousverkon parhaita puolia on vapaus, joustavuus ja luottamus.

Minusta on hienoa, että jokainen saa aika vapaasti toteuttaa asioita ja täällä katsotaan ennemminkin työn tuloksia, eikä kytätä koko ajan sitä mitä tehdään. Talousverkolla ollessani olen lyhyessä ajassa oppinut paljon, etenkin kirjanpidosta. Vaikka opinnoissa käytiin läpi monenlaisia asioita liittyen kirjanpitoon, niin ei siellä menty sen syvällisemmin kirjanpidon maailmaan. Ennen Talousverkolle tuloani en ollut aikaisemmin edes nähnyt oikeaa kirjanpidon ohjelmistoa, ja se olikin aluksi itselle sellainen musta-aukko, että mitenhän ne asiat käytännössä toteutetaan tilitoimistossa.

Talousverkon työnhakijalle sanoisin,

että jos itse jotain haluaa ja on valmis siihen panostamaan, niin mihin tahansa voi päästä. Ainakin Talousverkolla.

Käy tutustumassa ReiCon tilitoimistopalveluihin

bottom of page