top of page

ANUN YRITTÄJÄTARINA

Anu Kemppainen

Yrityshautomon kautta yrittäjäksi

Heippa!

Minä olen Anu ja toimin tilitoimistoyrittäjänä Talousverkolla. Yritykseni Puuking Oy sijaitsee Kajaanissa. Tulin Talousverkkoon Yrittäjähautomon kautta. Yrittäjähautomo oli Talousverkon järjestämä palkallinen yrittäjävalmennus, jonka tähtäimessä oli oman tilitoimiston perustaminen Talousverkolle. Yrittäjävalmennus piti sisällään käytännön tekemistä asiakkaiden parissa, yrittäjyyteen liittyvää koulutusta, oman tilitoimiston perustamiseen valmistautumista ja Talousverkon toimintatapoihin perehtymistä.

Ennen Talousverkkoon liittymistä minulla oli sellainen tilanne, että työnantajani oli eläköitymässä. Olimme jo osittain tehneet päätöksen, että ostaisin liiketoiminnan häneltä valmistuttuani koulusta, ja sitä kautta alkaisin tilitoimistoyrittäjäksi. Ajatuksenani oli alun perin löytää vieruskaveriksi kumppani, jonka kanssa perustaisimme yrityksen yhdessä. Sellaista henkilöä ei kuitenkaan osunut kohdalle. Bongasin sitten tämän Yrityshautomon, johon lähdin mukaan ja tässä sitä ollaan. Perustin Puuking Oy:n vuonna 2020.

Tilitoimistoyrittäjän työssä parasta on monipuolisuus ja vapaus. 

Työ on ongelmanratkaisua. Lähinnä asiakkailta tulevien ongelmien selvittelyä, tai työntekijöiden ja harjoittelijoiden kanssa ongelmien miettimistä ja ratkaisemista. Työ on monipuolista, kahta samanlaista päivää ei ole. Onhan se ihanaa, kun joka päivä on erilainen. Yrittäjyydessä parasta on vapaus. En ole kenellekään tilivelvollinen ja töitä voi tehdä aamulla, illalla tai vaikka yöllä, jos niin haluaa.

Talousverkossa parasta on yhdessä tekeminen ja toisten yrittäjien tuki.

Talousverkolla kehitetään yhdessä tilitoimistojen toimintamalleja ja -tapoja. Mietitään yhdessä mitä ongelmakohtia tilitoimistoilla on. On voimaannuttavaa kuulla, että monissa tilitoimistoissa painitaan samojen ongelmien kanssa. Yrittäjänä on kuitenkin aika yksinäistä, ellei tukiverkostoa ole. Vaikka on ystäviä ja perheenjäseniä, joiden kanssa pystyy jakamaan paljon asioita, niin yrittäjyyttä ja yrittäjien ongelmia on muiden vaikea ymmärtää. Siksi niitä kokemuksia on mukava jakaa toisten yrittäjien kanssa.

Yrittäjyydessä stressinsietokyky on tärkeä ominaisuus.

Vaikka yrittäjyys on ihanaa ja vapaata, niin onhan tässä se toinenkin puoli. Täytyy olla hyvä stressinsietokyky. Pitää myös pystyä hyväksymään keskeneräisiä asioita. Minä en voi lähteä töistä niin, että minulla olisi kaikki valmiina. Pitää vaan hyväksyä, että asioita jää kesken ja pitää osata jättää ne töihin. Kun lähden kotiin, minulla on muita askareita, enkä mieti työasioita iltaisin. Niihin palataan sitten seuraavana päivänä, kun tullaan töihin.

Anun vinkit yrittäjyyttä harkitseville:

Ole rohkea! Jos on palo tehdä jotain, niin pitää uskaltaa hypätä pois mukavuusalueeltaan ja lähteä tavoittelemaan unelmia. Yrittäjyydessä vastaa omasta työstään itse, mutta siitä saa myös itse kiitoksen.

Käy tutustumassa Puukingin tilitoimistopalveluihin

bottom of page