top of page

Miksi tilitoimistopalveluista pitäisi maksaa liikaa?

Tuotamme tilitoimistopalveluita ympäri Suomen yrittäjävetoisesti. Sinua palvelee siis toinen yrittäjä tai hänen erinomainen kirjanpitäjänsä. Mikäli sähköisiä työkaluja otetaan käyttöön, niin silloin kirjanpitäjän sijainnillakaan ei ole kauheasti väliä. Palvelu on silti henkilökohtaista ja kustannustehokasta.

Tilitoimistopalvelut Yrittäjältä yrittäjälle alkaen 19,90 euroa/kk ei ole vain mainosslogan, vaan se on täysin mahdollista.

​HOLVIN OMINAISUUDET:

 • yritystili, joka korvaa tarvittaessa pankkitilin kokonaan

 • laskutustyökalu, myös verkkolaskutus

 • laskujen maksu, myös verkkolaskujen vastaanotto

 • tiliöinti- ja budjetointimahdollisuus

 • tilin käyttöoikeuden hallinnointi rooleineen

 • verkkokauppa-lisäosa

 • monipuoliset tiliraportit

 • alv-laskelma

 • Holvi Business Mastercard® -kortti

Holvilla ei pysty tekemään yhtiön tilinpäätöstä ja tehokkaimmissa ratkaisuissa Kitsas on kytketty Holvin perään.

KITSAAN OMINAISUUDET:

 • täydellinen kirjanpito, jossa on myös kirjausautomatiikkaa

 • tiliotteet pankista

 • tilinpäätöksen tekeminen on mahdollista - tuloslaskelma ja tase

 • tilinpäätöksen tiedot liitteineen tilintarkastajalle

Osa pienistä yrittäjistä käyttää pelkkää Kitsasta, koska sen tallennusversio omalle koneelle on ilmainen. Tällöin pankkitili on perinteisistä pankeista yrityksen käytössä.

Holvin ja Kitsaan ominaisuudet

 

Isomman yrityksen palvelut ja hinnoittelu

Isommalle yritykselle Holvi ja Kitsas tai näiden yhdistelmä ei sovellu, vaan silloin kirjanpitoon ja talouden hallintaan on otettava esim. Procountor tai Netvisor. Näistäkin ohjelmistoista on saatavissa kustannustehokkaita vaihtoehtoja, joita Talousverkko tarjoaa asiakkailleen. Yleisin syy turhiin kustannuksiin tilitoimistopalveluiden osalta on, että yrittäjällä saattaa olla käytössä väärä ohjelmisto tai liian laaja muuten sopivan ohjelmiston paketti. Tästä syystä osana tarjousprosessia konsultoimme asiakastamme huolella.

Talousverkon kattavasta tilitoimistoverkostosta löytyy useita Holviin, Kitsaaseen, Netvisoriin, Procountoriin ja Fennoaan erikoistuneita ihmisiä ja tilitoimistoja. Olet sitten yrittäjänä aloittamassa, pidemmälle ehtinyt tai lopettelemassa, niin ota yhteyttä, niin etsimme yhdessä yrityksellesi sopivan tilitoimistoratkaisun ja kirjanpitäjän sekä oikean ohjelmiston - juuri sinun tämän hetkiseen tarpeeseen.

Kenelle karsitut palvelut sopivat?

Tällä sivulla on kuvattu kustannustehokasta tapaa hoitaa yrityksen kirjanpitoa ja verotusta. Pidemmälle ehtineelle yrittäjälle tai yritykselle täytyy tyypillisesti ottaa järeämmät työkalut ja palvelumallit käyttöön. On toki muistettava, että myös heille on olemassa kustannustehokkaita ja laadukkaita ohjelmistoja ja palvelumalleja.

Karsitut ohjelmistot ja palvelumallit sopivat erityisesti:

 • Aloittaville yrittäjille ja yrityksille

 • Pienille yrityksille

 • Toiminnan alasajovaiheessa oleville yrittäjille ja yrityksille

 • Itseosaaville yrittäjille - kokemusta ohjelmistoista ja kirjanpidosta sekä verotuksesta

Miten kustannustehokkuus siis tehdään?

(Mikäli edustamasi organisaatio ei ole ihan pienimmästä päästä, siirry tästä linkistä suoraan paremmin sinua palvelevaan osioon tällä sivulla.)

Kirjanpidossa kustannustehokkuus tehdään optimaalisella ohjelmistojen ja palvelun yhdistelmällä. Tässä ei ole oikotietä onneen. Tällä hetkellä pienemmille asiakkaille kustannustehokkaimmat ja laadukkaimmat ohjelmistot ovat Holvi ja Kitsas. Kitsaanhan saa jopa ilmaiseen käyttöön lataamalla sen omalle koneelle. Tällöin kirjanpito pitää tehdä itse, sillä kirjanpitäjä ei saa näkymää tositteisiin tai itse kirjanpitoon. Monet taloyhtiöt ja yhdistykset tekevät kirjanpitonsa tällä tavalla - ja ilman ulkopuolista apua. Siihen toki liittyy merkittäviä riskejä esim. verotuksen kannalta. Huomaa ohjelmistoja tutkiessasi, että Kitsaasta on myös huokea versio, jossa ominaisuudet jo riittävät pidemmälle.

Kun ohjelmistokysymys on ratkaistu, niin sen jälkeen pitää ratkaista tilitoimiston palvelun laajuus. Jos itse tekee tositetallennukset ja kirjaukset - ja vielä osaa sen, niin tilitoimistoahan todennäköisesti tarvitsee ainoastaan tilinpäätöshetkellä. Oleellisinta on, että yhteistyö tilitoimiston kanssa sujuu jouhevasti ja ohjelmistojenvalinnat ja palveluiden laajuus voidaan keskustelemalla säätää - välillä yritys tarvitsee enemmän palvelua ja joskus voi koittaa aika, että palveluntarve on vähäisempi.

bottom of page