top of page

”Pidän tärkeänä, että meillä on omaa osaamistamme täydentämässä Talousverkon kirjanpidon asiantuntija, jolla on hallussa taloushallinnon päivitetyin tieto ja että kirjanpitomme menee hänen kontrollinsa läpi. Taloushallinnon ulkoistaminen on helppoa, kun tietää, että homma hoituu.”

- Jari Saari, yrittäjä @ Software Explosion Oy

Software Explosion: Taloushallinnon palveluiden osittainen ulkoistaminen Talousverkolle on ollut meille oikea ratkaisu

Software Explosion on vuonna 1994 perustettu, valmisohjelmistojen toimittamiseen keskittynyt yritys, joka on vuosien varrella kehittynyt ohjelmistojen maahantuojasta lisenssien asiantuntijaksi. Nykypäivänä Software Explosionin erityisosaaminen liittyy pelkän lisenssitoimittamisen lisäksi nimenomaan lisensseihin liittyvään osaamispalveluun, jota Suomessa saa vain harvoilta lisenssitoimittajilta.


Software Explosionin menestyksen takana on sitoutunut ja osaava tiimi, joka on toiminut samalla kokoonpanolla jo 20 vuotta. Ohjelmistoalalla näin pitkät työurat ovat harvinaislaatuisia, ja ne ovatkin taanneet saumattoman yhteistyön tekemisen ja sitä kautta mahdollisuuden uudistumiseen alan murroksessa vuosien varrella.  Samanlaista sitoutumista ja saumatonta yhteistyön tekemistä Software Explosionin yrittäjä Jari Saari lähti hakemaan tilitoimistokumppaniltaan.


- Haluan, että toiminta on jouhevaa joka suuntaan. Olemme kuin huippu-urheilija, jolle jokaisen osa-alueen toimivuus on tärkeää. Helposti tilitoimistoyhteistyöstäkin voisi ajatella niin, että ei se haittaa, jos tuo tai tuo asia on vähän rempallaan. Se ei kuitenkaan riitä meille, vaan haluan, että kaikki toimii ja on mahdollisimman vähästressistä.Talousverkon asiantuntija varmistaa kirjanpidon kontrollin, vastaukset erityiskysymyksiin ja avun lomatuurauksiin


Software Explosion tuli Talousverkon asiakkaaksi 2017. Software Explosionilla on oma sisäinen kirjanpitäjä, joka tekee tiivistä yhteistyötä Talousverkon taloushallinnon asiantuntijan kanssa. Työnjako menee käytännössä niin, että Software Explosionin kirjanpitäjä tekee yrityksen juoksevan kirjanpidon, ja Talousverkon taloushallinnon asiantuntija toimii kirjanpidon tukihenkilönä: käy kirjanpidon läpi, tekee siitä yhteenvedon ja konsultoi yritystä erityiskysymyksissä esimerkiksi veroihin, osinkoihin ja taloushallinnon ohjelmiston käyttöön liittyen. Talousverkon asiantuntija myös tuuraa yrityksen omaa kirjanpitäjää loma-aikoina.


Tämän tyyppinen yhteistyö on ollut Saaren mielestä erinomainen yhteistyön muoto. Saari ja koko Software Explosionin tiimi haluaa, että yrityksen taloushallintoa hoitaa päivittäisellä tasolla talon oma sisäinen henkilö, koska hän pystyy olemaan päivittäin yhteyksissä koko tiimin kanssa ja ymmärtää toimialaa täysin. Heille on kuitenkin tärkeää, että taloushallintoa hoidetaan yhteistyössä tilitoimiston kanssa.


- Pidän tärkeänä, että meillä on omaa osaamistamme täydentämässä Talousverkon kirjanpidon asiantuntija, jolla on hallussa taloushallinnon päivitetyin tieto ja että kirjanpitomme menee hänen kontrollinsa läpi. Myös lomatuuraukset ovat olleet meille tärkeitä. Haluan, että kirjanpitäjämme palaa lomalta rentoutuneena, eikä hirveän työkasan äärelle. Ulkoistaminen on helppoa, kun tietää, että homma hoituu, Saari kertoo.Kirjanpidon back-up on yhtä tärkeä varotoimenpide, kuin virustorjunta


Saaren mukaan on epätodennäköistä, että he ulkoistaisivat taloushallintoaan kokonaan missään vaiheessa, koska nykyinen yhteistyömalli toimii niin hyvin. Saari pitää taloushallinnon palveluiden osittaista ulkoistamista kuitenkin äärettömän tärkeänä, koska kriisi- ja muutostilanteiden varalta tilitoimistokumppanilla on tällöin ymmärrys ja osaaminen yrityksen toiminnasta.


- Se on ikään kuin tietynlainen tietoturvaratkaisu: on virustorjuntaa ja palomuuria, ja myös kirjanpidon osalta täytyy olla back-up. Talousverkko on se meille.


Kaiken kaikkiaan Saari on ollut tyytyväinen Talousverkon palveluihin.


- Koen, että ymmärrätte meidän toimintaamme ja pystytte palvelemaan meitä hyvin. Saamme ennakoivaa, proaktiivista palvelua. Se on tosi hienoa ja arvostan sitä, Saari summaa.

bottom of page