Ravintola-alan toimialaluokitus on 5610. Toimialaluokkaan kuuluvat ravintolat ja vastaava ravitsemistoiminta.
Suomessa oli vuonna 2022 ravintola-alan yrityksiä 12865.
Ravintola-alan toimipaikkojen lukumäärä Suomessa vuonna 2022 oli 16167.
Vuonna 2022 ravintola-ala työllisti arviolta 74300 henkilöä.
Ravintola-alalla on laajasti käytössä muun muassa Restolution -järjestelmä. Restolution -järjestelmä kattaa kaiken tyyppiset ravintolat. Järjestelmää voidaan käyttää verkkoselaimen kautta miltä vain laitteelta, koska se on toteutettu pilvipalveluna.
TOIMIALATIETOA
Tilitoimisto - Ravintolat
Miksi asiakkaaksi Talousverkkoon?
Talousverkossa on ravintolaliiketoimintaan erikoistuneita kirjanpitäjiä, jotka tuntevat alan erikoispiirteet ja osaavat auttaa sinua juuri ravintolaliiketoiminnassa. Lisäksi Talousverkosta saa apua myös ohjelmistovalinnoissa, on kyse sitten kirjanpito- ja kassajärjestelmistä, varausohjelmistoista, reseptiikasta jne. Näistä meille on syntynyt merkittävää osaamista, koska palvelemme kymmeniä ravintoloitsijoita ympäri Suomen.
Palvelumme räätälöidään palvelun ja ohjelmiston osalta erikseen kaikille ravintoalasiakkaillemme. Jollekin asiakkaalle sopii laajempi palvelu ja järeämmät ohjelmistot. Pienempi ravintola tulee hyvin toimeen yksinkertaisella kassajärjestelmällä ja edullisella Kitsas -kirjanpito-ohjelmalla. Ohjelmistojen valinnassa, käyttöönotossa, koulutuksessa ja kehittämisessä hyödynnämme sisaryhtiö Talouden Ohjelmistopalvelut Oy:n kokemusta ja osaamista.
Referenssi - Espan Sokeri Oy
-
Laura Apukka on ollut yrittäjänä n. 9 vuotta
-
Espan Sokeri Oy:öön kuuluu 2 ravintolaa, Pompier ja Pompier Espa
-
Liikevaihto on noin 3 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 180.000 euroa
-
Taloushallinnon ohjelmistona Espan Sokeri Oy käyttää Netvisor -ohjelmistoa
-
Talousverkosta Lauraa palvelee toimisto, jossa yrittäjinä ovat Sami Svärd ja Suvi Rantala
-
"Yhteistyö on sujunut vuosien varrella erinomaisesti"
-
Lauraa palvellaan Talousverkon mallilla "Yrittäjältä yrittäjälle", johon Laura on erityisen tyytyväinen
”Talousverkossa parasta on ehdottomasti asiantuntijuus ja pysyvyys. Koen, että tunnemme toisemme puolin ja toisin.” Laura Apukka, yrittäjä, Espan Sokeri Oy
Ravintola-alalla huomioitavaa: Elintarvikejätteiden kirjaaminen
Uudistuneen jätelain myötä elintarvikealan toimijoiden on 1.1.2022 alkaen pidettävä kirjaa elintarvikejätteen määristä ja käsittelystä sekä mahdollisuuksien mukaan arvioitava jätteenä käytöstä poistetun syömäkelpoisen elintarvikkeen määrä eli ruokahävikki. Velvollisuus koskee suurinta osaa elintarvikealan toimijoista, kuten elintarviketeollisuutta, kauppaa sekä ravintola- ja majoitustoimintaa.