top of page

NADINAN URATARINA

Nadina Lehtonen

Taloushallinnon harjoittelijasta ohjelmistoasiantuntijaksi

Moi!

Minä olen Nadina ja työskentelen Talousverkon sisaryhtiöllä Talouden Ohjelmistopalveluilla eli Toffella järjestelmäasiantuntijana. Vaikka virallisesti en olekaan enää Talousverkon työntekijä, työskentelen Talousverkon pääkonttorilla, samojen tuttujen Talousverkkolaisten kanssa, joten pidän kyllä itseäni edelleenkin Talousverkkolaisena!

Urani Talousverkolla alkoi merkonomiopintoihin kuuluvan harjoittelun myötä.

Kartoittaessani mahdollisia harjoittelupaikkoja, pisti silmääni Talousverkon nettisivut sekä Instagram. Laitoin hakemuksen ja pääsinkin haastatteluun jo seuraavalla viikolla. Minulle jäi haastattelusta, Talousverkon arvoista ja visioista sekä Talousverkon Instagramista niin hyvä tunne, että harjoittelupaikan saadessani, ei minun tarvinnut muita paikkoja sen enempiä miettiä. Harjoittelujaksoni kesti viisi kuukautta, jonka jälkeen minulle tarjottiin mahdollisuutta jatkaa Talousverkon porukassa.

Keskustelemme aktiivisesti esimieheni kanssa siitä, millaisia työtehtäviä haluaisin tehdä.

Keskustelemme avoimesti myös siitä, mihin suuntaan toivoisin urani minua vievän. Harjoittelujakson päätyttyä jatkoin Talousverkon laskutuksen parissa mutta sain vastuulleni myös muutaman uuden tehtävän Talousverkon HelpDeskin puolelta.  Kun Talousverkon sisaryhtiö Talouden ohjelmistopalvelut perustettiin, löytyi samalla nykyinen roolini järjestelmäasiantuntijana sekä nykyiset työtehtäväni kokopäiväisesti HelpDeskin puolella. Eteenpäin on aina kiva mennä, vaikka se edellyttää silloin tällöin astumista myös sille epämukavuusalueelle.

Työpäiväni koostuu monipuolisista tehtävistä.

Tehtäviini kuuluu järjestelmäpääkäyttäjän erilaiset tehtävät, joiden lisäksi työni sisältää paljon ongelmanratkaisutilanteita, projektien työstämistä sekä asiakaspalvelua Talousverkkolaisten ja asiakkaiden suuntaan. Kuukausi- ja viikkotasolla on myös monta muistettavaa asiaa, joten muistilaput ja kalenterimerkinnät kuuluvat arkipäivään. Laskutuksen kanssa teemme kyllä edelleen päivittäin yhteistyötä erilaisten projektien parissa sekä autamme toisiamme aina tarpeen mukaan. Yhtiörajojen ulkopuolelle on lupa astua, ja tämä on minusta ollut aina hieno ominaisuus Talousverkossa.

Pidän työstäni paljon.

Montaa palloa pidetään samaan aikaan ilmassa: Pikkutarkat Excel-taulukot, pitkät To Do-listat sekä päivittäiset ratkottavat ongelmatilanteet eivät jonkun toisen mielestä kuvaisi välttämättä sitä omaa unelma-ammattia, mutta itselleni yksi parhaista asioista työssäni on se, kun vastaan tulee todella kiperä tilanne, johon löydän ratkaisun. Toisaalta työni sallii myös sen, että laskenkin muut pallot hetkeksi pöydälle ja keskityn tarkemmin yhteen. Tämä on ollut myös ominaisuus, jota olen saanut (lue: joutunut) kehittämään itsessäni, jotta työstä ei luo itselleen turhan kuormittavaa.

Pidän työyhteisönä Talousverkosta erityisesti siksi, että täällä ei ole jäykkää hierarkkista ilmapiiriä.

Talousverkolla tunnelma on rento, huumorintajuinen ja lämmin. ”Tekemällä oppii” -kuvaa hyvin polkuani Talousverkolla, eli asenteella ja uuden oppimisen halulla voi omaa uraansa rakentaa yli yhtiörajojen. Jokainen tulee taloon omalla persoonallaan ja omien vahvuuksiensa kanssa ja työtehtävät kehittyvät sitten siihen ympärille. Uusia työtehtäviä ei tarvitse etukäteen osata, työ opettaa tekijäänsä mutta niin opettaa myös vahva Talousverkon asiantuntija-tukiverkosto ympäri Suomen. Työpaikkaa hakevalle neuvoisin: Tule paikalle omana itsenäsi ja kerro rohkeasti haaveistasi.

Vapaa-ajallani pyrin tekemään asioita, joiden avulla jaksaisin vieläkin paremmin arjessa.

Viimeinen vuosi on olosuhteidensa vuoksi tuonut muutoksia varmaankin jokaisen arkeen. Itse löysin lisääntyneen ulkoilun myötä myös sienestyksen sekä marjastuksen ja uusina harrastuksen tapaisina asioina tulivat myös kutominen sekä ukulelen soittaminen. Pidän hyvästä ruuasta, joten etsinkin jatkuvasti uusia reseptejä ja kokkailen usein. Työmatkoilla pyrin jättämään työasiat pois mielestä, ja parhaimpana keinona tähän olen kokenut podcastien kuuntelemisen. Suosikkinani on true crime-tapauksia ja erilaisia mysteerejä käsittelevät ohjelmat.

Nadinan vinkki:

"Tee sitä mistä tykkäät"

Haluatko tietää lisää Talouden Ohjelmistopalveluista?

Käy vierailemssa Toffen sivuilla.

Haaveiletko urasta taloushallintoalalla?

Katso avoimet työpaikkamme tai jätä avoin hakemus.

bottom of page