Open Site Navigation

Tilitoimisto yrityksen liiketoiminnan tukenaEräänä aamuna saat hienon liikeidean ja päätät perustaa yrityksen. Mutta mistä apua yrityksen perustamiseen ja liiketoiminnan suunnitteluun? Olemassa on joukko julkisen palvelun organisaatioita ja erilaisia yhdistyksiä, jotka voivat antaa tukea. Mutta tilitoimiston ottaminen mukaan mahdollisimman aikaisin, on kannatettava vaihtoehto.


Yrityksen perustaminen

Tilitoimisto voi tukea sinua yrityksen perustamiseen liittyvissä käytännön asioissa. Saat apua halutessasi myös liiketoimintasuunnitelman laatimisessa tai arvioinnissa. Tilitoimistosi ja oma kirjanpitäjäsi tukevat sinua sitten myös suunnitelman toteuttamisen aikana ja voit itse keskittyä liiketoimintaan. Pyrkimyksenä on, että sinun ja kirjanpitäjäsi välinen suhde on pysyvä ja jatkuva. Näin tunnette toisenne ja kirjanpitäjä ymmärtää myös liiketoimintaasi.


Liiketoiminnan kehittäminen

Yrityksesi menestyy ja kasvaa ja palkkaat ensimmäisen työntekijäsi tai ryhdyt suunnittelemaan tuotteesi valmistusta. Viimeistään tässä vaiheessa sinun on ryhdyttävä ennustamaan tulevaisuutta budjetoimalla ja varmistettava liiketoiminnalle riittävä kassavirta. Tähän ei historiaan pohjautuva ulkoinen laskenta enää riitä, vaan tarvitset sisäisen laskennan keinoja, joilla voit seurata liiketoimintasi kehittymistä esimerkiksi tuote tai palvelukohtaisesti. Tilitoimistosi auttaa sinua siinäkin. Yhdessä tilitoimiston kanssa voit varmistaa liiketoimintasi tulevaisuutta.Rahoitus

Tarvitsetko julkista rahoitusta tai mahdollisesti pääomasijoittajaa? Ei hätää, osaava tilitoimisto auttaa sinua arvioimaan eri vaihtoehtoja ja hakemaan rahoitusta. Julkiseen rahoituksen saamiseen ja sen käyttämiseen liittyy tarkkoja sääntöjä ja ehtoja. Tilitoimistosi voi toteuttaa sinulle tarvittavan seurannan. Näin varmistetaan, että rahoittajan ehdot täyttyvät alusta asti. Tarvittavat kustannuserittelyt tehdään kirjanpidon yhteydessä. Tämä estää työläät jälkiselvittelyt sekä ikävät yllätykset, esimerkiksi tukien keskeyttämisen tai pahimmillaan takaisinperinnän.


Liiketoiminnan kasvu

Ajan kuluessa sisäisen laskennan merkitys vain kasvaa, kun liiketoimintasi laajenee ja henkilömäärä kasvaa. Yhteinen historiasi kirjanpitäjän kanssa auttaa häntä tukemaan sinua siinä. Tarvittaessa tilitoimistokumppani voi konsultoinnin kautta laatia sinulle pitkän tähtäimen liiketoimintasuunnitelmia ja auttaa tekemään tarvittaessa valintoja liiketoiminnan suuntaamiseksi.


Oma tilitoimistosi tukee sinua tarvittaessa kaikilla kolmella alueella: ulkoisessa laskennassa, sisäisessä laskennassa sekä liiketoiminnan pitkän tähtäimen suunnittelussa. Me Talousverkossa olemme toki valmiita tarjoamaan palvelujamme myös pidemmällekin ehtineille yrityksille.


Kiinnostuitko?

Olemme valmiita auttamaan, olit sitten missä tahansa vaiheessa yrittäjän elinkaartasi. Itse yrittäjinä tiedämme, mikä yrittäjää hyödyttää ja kiinnostaa kaikista eniten. Ota toki yhteyttä, niin jutellaan lisää!


Seppo Pahta Toimitusjohtaja 040 793 974 seppo.pahta@talousverkko.fi Tuloskasvu / Alpha Accounting and Consulting OyTilaa Talousverkon blogi sähköpostiin

Talousverkko-logo

SUOMEN TALOUSVERKKO OY

Kutomotie 2 (MOVE-kiinteistö)

00380 Helsinki

Asiakaspalvelu: info@talousverkko.fi

  • Facebook
  • Instagram

© 2022 Suomen Talousverkko Oy

OTA YHTEYTTÄ

Kiitos yhteydenotostasi!