Open Site Navigation

Paras tapa hoitaa pienyrityksen talous – 3 kohdan reseptiPienissä yrityksissä on usein tilanteena se, että talouden pyörittäminen halutaan hoitaa mahdollisimman vaivattomasti ilman isompaa meteliä siitä. Kirjanpito halutaan ulkoistaa tilitoimistolle ja raha-asioiden, kuten laskutuksen, hoitamisen toivotaan sujuvan nopeasti, jotta yrittäjä voi keskittyä tärkeimpään, eli laskutettavaan työhön.


Tässä blogissa käyn läpi 3 kohtaa, joiden avulla pääset tilanteeseen, jossa talouden hoitaminen on todellakin helppoa eikä sinun tarvitse käyttää siihen turhaan omia resursseja.


1. Avaa nykyaikainen pankkitili

Vaikeasti järjestettävät konttorikäynnit ja pankkien turhat palvelumaksut voivat olla historiaa. Yrittäjänä tarvitset paikan, johon voit ohjata rahaliikenteesi ja josta voit tehdä helposti ostoja. Et tarvitse perinteistä pankkia vaan voit hoitaa kaiken rahaliikenteesi Holvi-pankkitilillä.


Mikä Holvi?

Holvi on kokonaan verkossa toimiva pankkitili, johon saat yrityksellesi maksukortin. Holvi tarjoaa samaan hintaan myös laskutusohjelman, kevyen kirjanpito-ohjelman sekä erittäin helppokäyttöisen verkkokaupan. Oikeastaan tästä löydät kaiken, mitä pienyrittäjä raha-asioiden hoitamiseen voi ikinä kaivatakaan. Hinta on myös vasta-aloittavalle yrittäjälle sopiva, sillä saat koko paketin hintaan 8 €.


Mitä hyödyn tästä?

Etenkin yrityksen alkuvaiheessa, on yrittäjällä miljoona ja yksi asiaa, joita pitäisi hoitaa. Ensimmäisenä pitäisi miettiä, miten pääset myymään tuotteitasi ja palveluitasi helpoiten (ehkä verkkokauppa?), miten laskutat asiakkaitasi tehokkaasti ja miten hoidat rahaliikenteen kokonaisuudessaan. Pelkästään tässä luettelossa saattaa olla monta palveluntarjoajaa (verkkokaupan tekijä, laskutusohjelman tekijä, pankki…), joiden kanssa yrittäjän pitäisi avata keskustelu ennen kuin yhtäkään euroa on saatu toiminnasta sisään. Kuulostaako tutulta?


Yrityksen alkuvaihe kannattaa suunnitella niin, että pääset mahdollisimman pian lähettämään ensimmäiset laskusi

Holvin etu etenkin aloittavalle yrittäjälle on se, että löydät kaikki edellä mainitut asiat yhdestä ja samasta ohjelmasta. Älä maksa turhaan jokaiselle palveluntarjoajalle erikseen, vaan keskitä kaikki Holviin ja maksa tästä 8 € kuussa. Voin rehellisesti todeta, että moni asiakkaamme on kiitellyt meitä tästä vinkistä, sillä tällä ratkaisulla elämä helpottuu toden teolla.


2. Hoida kulu- ja matkalaskusi whatsappilla

Osa yrittäjistä liikkuu ympäri maata ja maailma työnsä takia. Tällöin kulu- ja matkalaskujen hoitaminen on oleellinen osa toimintaa ja tätä varten ei ole syytä latailla mitään ylimääräisiä applikaatioita. Yrittäjän paras kaveri tähän asiaan on Ezy Expense, jolla hoidat kulu- ja matkalaskut naurettavan helposti kirjanpitoosi whatsapp-sovelluksella tai sähköpostitse.

3. Valitse tilitoimisto, joka ymmärtää Holvin päälle

Jotta Holvi + Ezy Expense -yhdistelmä voisi toimia parhaiten, on tilitoimiston osattava toimia näiden ratkaisujen välissä. Talouden pyörittämiseen sinun kannattaa ehdottomasti ottaa avuksi tilitoimisto, mutta ainoastaan jos tilitoimistolla on osaamista Holvin käytöstä.


Holvi + tilitoimisto -yhdistelmä toimii sinun eduksi ainostaan jos tilitoimistolla on osaamista Holvin käytöstä

Parhaillaan Holvi nopeuttaa kirjanpitäjän työtä ja näin ollen pienentää kirjanpidon laskua. Pahimmillaan Holvi taas tuottaa osaamattomuuden takia tilitoimistolle harmaita hiuksia, joista sinä joudut asiakkaana maksamaan pitkän pennin.


Mitä hyödyt tästä?

Kuten juuri totesin, parhaillaan Holvin käyttäminen pienentää myös sinun tilitoimistolaskuasi. Kirjanpitäjäsi voi hakea yrityksesi talouden raportit suoraan Holvista ja tehdä kirjanpidon näiden avulla. Olemme päässeet asiakkaidemme kanssa jopa alle 50 € kk-laskutukseen tällä yhdistelmällä. Kulujen minimointi jos jokin on tärkeää pienyrittäjälle!


Miksi tämä on paras tapa pienyrittäjälle?

Olen aidosti sitä mieltä, että pieni yritys ei voi löytää helpompaa kombinaatiota taloutensa pyörittämiseen, mitä edellä on esitelty. Olemme nähneet paljon erilaisia ratkaisuja ja tämä on tähän astisista vaihtoehdoista aidosti helpoin.


Esittelemälläni kombinaatiolla saat kaikki nämä kuntoon yhdellä kertaa:

  • firmasi kirjanpidon (reaaliaikaisesti)

  • rahaliikenteen hoitamisen (pankkitili, maksukortti)

  • matka- ja kululaskujen tekemisen

  • laskutuksen

  • tuotteiden ja palveluiden myynnin verkossa

Jos kaipaat helppoutta, suosittelen vakavasti harkitsemaan Holvi + EzyExpense + osaava tilitoimisto -kombinaatiota. Kokeile itse ja totea, miten asian laita on!


Kiinnostuitko?

Jos haluat kuulla tästä tai muista palveluistamme lisää, ota yhteyttä asiantuntijaamme!