Open Site Navigation

Osakepääoman 2500 € käyttäminen – Mitä saat tehdä ja mitä et?Osakeyhtiön perustamisvaihteessa on laissa määritetty, että yhtiöön tulee sijoittaa 2500 € alkupääoma. Meiltä usein kysytään, mihin tämän summan saa käyttää ja mihin sitä ei saa kuluttaa. Tässä blogissa saat tiiviin vastauksen asiaan.


Osakepääoman käyttäminen

Osakepääoma 2500 € on yrityksen alkuinvestointi, joka on kaikille osakeyhtiöille pakollinen. Se on siis alkuinvestointi ja saat käytännössä ostaa tällä summalla yrityksellesi ihan mitä itse haluat. Raha kannattaa käyttää sellaisiin asioihin, joiden avulla saat yritystoimintasi parhaiten lentoon.


Käytä osakeyhtiön alkupääoma ensisijaisesti sellaisiin asioihin, jotka edistävät liiketoimintasi kehittymistä

Tällaisia investointeja voivat olla esimerkiksi koneet ja laitteet, jotka tarvitset tuotantoa varten. Se voi olla myös toimistotarvikkeita, mikäli ne ovat olennaisia toimintasi käynnistämisen kannalta. Saat myös maksaa laskuja summalla, mikäli koet sen hyödylliseksi liiketoiminnan alussa.


Rahaa ei saa kuitenkaan käyttää ihan mihin tahansa, joten jatka lukemista.


Mihin et saa käyttää osakepääomaa?

Ainut sääntö, joka on syytä muistaa osakepääoman käyttämisessä, on se, että et saa maksaa sillä palkkoja itsellesi, sillä verottaja ei katso hyvällä jos maksat sillä palkkaa itsellesi.


Muista, että palkkojen maksu osakkaalle ei ole fiksua osakeyhtiön alkupääomalla

Loogisesti voisi ajatella, että palkat ovat oleellinen investointi liiketoiminnan pyörittämiseksi, mutta tämä ajatus on syytä unohtaa tässä kohtaa. Käytä rahat siis muihin investointeihin, jotta voit maksaa palkkoja itsellesi tulorahoituksen avulla myöhemmässä vaiheessa.

Tilaa Talousverkon blogi sähköpostiin

Talousverkko-logo

SUOMEN TALOUSVERKKO OY

Kutomotie 2 (MOVE-kiinteistö)

00380 Helsinki

Asiakaspalvelu: info@talousverkko.fi

  • Facebook
  • Instagram

© 2022 Suomen Talousverkko Oy

OTA YHTEYTTÄ

Kiitos yhteydenotostasi!