Open Site Navigation

Onko pienyrittäjällä järkevää olla pankkitiliä?Otsikon kysymys saattaa tuntua monesta hölmöltä, mutta itse asiassa tämä kysymys on erittäin ajankohtainen juuri nyt.


Digitalisaatio tuo mukanaan uusia hienoja palveluita ja yksi niistä on pienyrittäjille tarkoitettu Holvi-pankkitili. Tässä kirjoituksessa käyn läpi muutaman Holvin ominaisuuden, jotka ovat pienyrittäjälle todella hyödyllisiä ja joita perinteinen pankkitili ei pysty tällä hetkellä tarjoamaan.


1. Pankkitilin avaaminen digitaalisesti

Olen itse tuohtunut useasti pankkien toimintatapoihin, joissa asiakkaan fyysinen läsnäolo on välttämätön. Etenkin yrittäjien aika on aina kortilla, joten pankissa ravaamiseen ei yksinkertaisesti ole aikaa.


Holvi-tilin avaaminen onnistuu täysin digitaalisesti. Fyysisiä käyntejä missään konttoreissa ei siis tarvita. Voi olla, että joitakin lappuja joudut skannaamaan avauksen aikana, mutta näistäkin Holvi antaa tarkat ja selkeät toimitusohjeet.


2. Kaikki liiketoimintatyökalut yhdessä paketissa

Miltähän kuuloistaisi jos saisit pankkitilin, laskutustyökalun, verkkokaupan ja kevyen kirjanpidon kaikki samassa paketissa? Ja näitä toimintoja todella moni pienyrittäjä sattuu tarvitsemaan. Perinteinen pankkitili ei tähän valitettavasti mitenkään kykene.


3. Halpa hinta

Holvin kuukausilaskutus on suurin piirtein samalla tasolla mitä perinteinen pankkitilikin maksaa. Holvi ei kuitenkaan sisällä mitään piilokuluja ja saat samalla hinnalla enemmän työkaluja bisneksesi pyörittämiseen.


4. Kirjanpitomateriaalin helppo hallinta

Holvi mahdollistaa kirjanpitomateriaalin automaattisen tai ainakin puoliautomaattisen tallennuksen. Tämä säästää käyttäjän aikaa sekä kirjanpitäjän aikaa, kun kaikki materiaali on tallessa ja varmasti oikein. Ajan säästö tarkoittaa myös aina rahan säästymistä.


5. Automatisoidut kirjanpitoraportit

Jos hoidat kaikki asiasi Holvin kautta, voit hyötyä automatisoiduista kirjanpitoraporteista. Voit saada esimerkiksi kuukausittaisen alv-raportin automatisoidusti ja ajantasaisesti.


Muutama rajoituksen sana

Jotta tämä ei menisi ihan vain mainospuheeksi, on syytä nostaa muutama rajoittava tekijä Holvista. Palvelu on tarkoitettu mikro- ja pienyrittäjille. Se soveltuu myös pienille osakeyhtiöille, mutta isoja yrityksiä ei saada palveltua parhaalla mahdollisella tavalla.


Osakepääoman maksaminen ei myöskään onnistu Holvi-tilille, sillä PRH vaatii osakepääoman maksamista pankkiin.


Konekieliset raportit eivät ole vielä osana Holvia, mutta nämä ovat kovaa vauhtia tulossa mukaan. Tuki on myös tällä hetkellä vain euro-valuutalle, joten kansainvälistä kauppaa tekevien tulee ottaa tämä huomioon.


Kiinnostuitko?

Jos koet, että Holvi voisi olla sinulle hyvä vaihtoehto, voit kysyä halutessasi meiltä lisää aiheesta.Tilaa Talousverkon blogi sähköpostiin

Talousverkko-logo

SUOMEN TALOUSVERKKO OY

Kutomotie 2 (MOVE-kiinteistö)

00380 Helsinki

Asiakaspalvelu: info@talousverkko.fi

  • Facebook
  • Instagram

© 2022 Suomen Talousverkko Oy

OTA YHTEYTTÄ

Kiitos yhteydenotostasi!