Open Site Navigation

Miten hyödyt sähköisestä taloushallinnosta koronatilanteessa?Nyt jos koskaan on hyvä ja perusteltu ajankohta vaihtaa paperisesta kirjanpidosta sähköiseen taloushallintoon. Sähköiseen taloushallintoon siirtyminen on kannattavaa ilman poikkeustilannettakin, mutta erityisesti nyt, vallitsevassa koronatilanteessa, sähköistäminen tarjoaa entistäkin selkeämpiä hyötyjä verrattuna paperiseen kirjanpitoon. Alla neljä perustelua väitteemme tueksi.


1. Turvallisuus

Turvallisuus ennen kaikkea. Koronan vuoksi sosiaaliset kontaktit tulisi rajoittaa minimiin tartuntojen ehkäisemiseksi. Myös tilitoimistossa halutaan suojella työntekijöitä ja huolehtia myös asiakkaiden terveenä pysymisestä. Ihmiskontaktien välttämisen myötä paperisten aineistojen toimittaminen hankaloituu, ja ihmiskontaktien lisäksi myös paperiset aineistot itsessään voivat äärimmäistapauksessa olla riskitekijä. Myös liikkumisen rajoittaminen voi olla toisena esteenä aineistojen toimittamiselle.


Sähköinen taloushallinnon myötä tämän kaltaisessa poikkeustilanteessa ei tarvita ihmiskontakteja tai materiaalien fyysistä toimittamista, vaan materiaalien toimitus mahdollistuu sähköisen ohjelmiston kautta.

2 .Reaaliaikaisuus

Sähköinen taloushallinto mahdollistaa aineistojen toimittamisen kirjanpitäjälle nopeasti ja ilman katkoksia: sinun ei tarvitse murehtia esimerkiksi postin kulkemisesta tai liikkumisesta. Koronan aikana kassavirran seuranta on yritykselle erityisen tärkeää. Sähköisellä taloushallinnolla kassavirtaa pystytään seuraamaan reaaliajassa, mikä mahdollistaa myös ennakoinnin, mikäli esimerkiksi myynnin kanssa tulee ongelmia.


Sähköistäminen nopeuttaa myös laskutusprosessia. Kun laskujen toimittaminen sähköistetään mahdollisimman pitkälle, saadaan laskut mahdollisimman nopeasti asiakkaille, verrattuna esimerkiksi postitse toimitettaviin laskuihin.

3. Oman ajankäytön priorisointi

Oman ajankäytön priorisointi on tärkeää erityisesti koronan aikana. On hyvä pohtia, käytetäänkö aikaa paperiaineiston keräilyyn, skannailuun ja toimittamiseen kirjanpitäjälle, vai olisiko sen sijaan kannattavampaa käyttää tuokin aika yrityksen pyörittämiseen ja myyntiin? Sähköisen ohjelmiston myötä aikaa säästyy enemmän tärkeille liiketoiminnan prosesseille, ja samalla myös tärkeä taloushallinto tulee kuitenkin huolehdittua kuntoon.

4. Uusi verkkolaskulaki

Jos vielä aiemmat kolme kohtaa eivät sinua vakuuttaneet, niin ehkäpä viimeistään tämä: 1.4.2020 tuli voimaan verkkolaskulaki, jonka mukaan yritys voi kieltäytyä maksamasta laskuaan ennen kuin on saanut sen sähköisenä. Sähköpostilaskua ei lain mukaan lasketa sähköiseksi laskuksi. Sähköinen taloushallinto mahdollistaa sen, että omat laskutustavat ovat ajan tasalla ja lain vaatimalla tasolla. Lue voimaan tulleesta verkkkolaskulaista tästä.


Talousverkolla autamme mielellämme parhaan mahdollisen sähköisen taloushallinnon ratkaisun löytymiseksi. Mikäli kiinnostuit taloushallintosi sähköistämisestä, olethan yhteydessä omaan kirjanpitäjääsi, alueesi Talousverkko-yrittäjään tai allekirjoittaneeseen, niin katsotaan, miten yhdessä voimme sähköistää taloushallintosi arkesi helpottamiseksi.Jukka Räty Ketjupäällikkö jukka.raty@talousverkko.fi

Tilaa Talousverkon blogi sähköpostiin

Talousverkko-logo

SUOMEN TALOUSVERKKO OY

Kutomotie 2 (MOVE-kiinteistö)

00380 Helsinki

Asiakaspalvelu: info@talousverkko.fi

  • Facebook
  • Instagram

© 2022 Suomen Talousverkko Oy

OTA YHTEYTTÄ

Kiitos yhteydenotostasi!