Open Site Navigation

Mitä yrittäjän kannattaa ulkoistaa taloushallinnostaan?Suurelle osalle ihmisistä taloushallinto on suuri tuntematon hetteikkö. Kuka tai mikä sen tekee, mitä tekee ja miten tekee, ovat kysymyksinä nousseet uuteen valoon uusien digimahdollisuuksien myötä.


Kirjanpito on erittäin loogista

Kirjanpito ilmeisesti keksittiin tai ainakin ratkaisevalla tavalla kehitettiin Italiassa. Leonardo da Vincin ystävä ja matematiikan opettaja Luca Pacioli esitti kirjassaan vuonna 1494 tämän kirjanpidoksi kutsutun debet-kredit-pelin.


Pacioli oli fransiskaanimunkki. Ajatelkaa nyt! Tämän munkin kehittämän pelin logiikka ei ole sen koommin muuttunut mihinkään ja tätä peliä pelataan kirjanpidossa edelleenkin. Eikä siinä ole kuin yksi sääntö: debetin pitää olla yhtä suuri kuin kredit. Käsittämätön oivallus. Yksinkertainen, aukoton, korvaamaton ja ilmeisesti jopa ikuinen, koska tämä peli kesti digivallankumouksenkin. Vain työvälineet ja -tavat ovat muutoksen kourissa.


yrityksen taloudellisen tilanteen ymmärtäminen on oikeasti melko yksinkertaista puuhaa

Uudet välineet mahdollistavat tilitoimiston ja asiakkaan yhteistyön

Nykyiset edistykselliset työvälineet antavat mahdollisuuden ihan uudenlaiseen yhteistyöhön kirjanpitäjän, palkanlaskijan, muun taloushallinnon porukan ja yrityksen johdon kesken. Puhun nyt siis niistä "pilvipalveluista".


Internetissä toimivassa ohjelmassa oleskellaan yhteisen työpöydän äärellä, missä ja milloin vain. Tähän väliin on pakko kertoa suuri salaisuus: nimittäin kirjanpito ja yrityksen taloudellisen tilanteen ymmärtäminen on oikeasti melko yksinkertaista puuhaa. Yrityksen johdon ei näin ollen tarvitse ulkoistaa kaikkea, rajapinnat yrityksen ja tilitoimiston välillä saadaan sujuvasti toimimaan suunnittelemalla ja sopimalla.


Uusi toimintatapa haastaa asenteita

Jotta todellisuus muodostuisi sellaiseksi kuin mainoksissa ja esitteissä luvataan, täytyy suunnittelun lisäksi kartoittaa ihmisten, siis henkilöstön, resurssit ja tahtotila. Asenne.


Pilveen pitää sukeltaa ja uiskennella siellä rohkeasti. Jos vain varovaisesti käy kurkistamassa, ei saa käsitystä mistä on kyse. Asiat sujuvat, kun mukana on kokenut kirjanpitäjä, joka neuvoo ja auttaa kirjanpidossa, rohkaisee kokemattomampia, mutta myös sujuvasti ui perhosta ja kroolaakin siellä pilvessä.


Kun oikeat palaset hoidetaan yrityksessä itse, kaikki hyötyvät.

Se kokenut kirjanpitäjä nimittäin rakastaa italialaisen munkin debet-kredit-peliä. Kun se peli täsmää ja palaset loksahtavat paikoilleen, pääsevät kaikki nykyään samanaikaisesti ilakoimaan tästä onnistumisesta. Kun oikeat palaset hoidetaan yrityksessä itse, kaikki hyötyvät.


Mitä sitten kannattaa ehdottomasti ulkoistaa?

Kuten aiemmin on jo sanottu, asiakkaan ei tarvitse ulkoistaa tilitoimistolle koko taloushallintoaan. Eniten säästöjä ajallisesti sekä rahallisesti syntyy fiksusta yhteispelistä ja työnjaosta asiakkaan ja tilitoimiston välillä.


Jos pohdit mitä kaikkea sitten kannattaa ulkoistaa, niin lähde liikkeelle ainakin näistä:

  1. Tilinpäätös – ja verotustyöt (näiden kanssa et halua tehdä virheitä)

  2. Lopulliset täsmäytykset ja raportointi kuukausittain

  3. Sähköisen taloushallinnon ohjelmiston asetuksien sekä automatisoinnin seuranta

  4. Analysointi ja taloudellisen tilan seuranta yhdessä yrityksen johdon kanssa

  5. Bonusvinkki: Hyödynnä kirjanpitäjäsi perspektiiviä liiketoiminnassasi! Jopa Suomen hallituksen olisi järkevää kuunnella enemmän talouden asiantuntijoita, joten tee sinä näin.

Kiinnostuitko?

Jos haluat jutella asiantuntijamme kanssa taloushallintoon liittyvistä pulmistasi, ota yhteyttä. Asiantuntijamme sparraa ongelmasi kuntoon.Tilaa Talousverkon blogi sähköpostiin

Talousverkko-logo

SUOMEN TALOUSVERKKO OY

Kutomotie 2 (MOVE-kiinteistö)

00380 Helsinki

Asiakaspalvelu: info@talousverkko.fi

  • Facebook
  • Instagram

© 2022 Suomen Talousverkko Oy

OTA YHTEYTTÄ

Kiitos yhteydenotostasi!