Open Site Navigation

Mitä matkalaskulle pitää kirjata?Mitä matkalaskut ovat? Entä mitä niihin tulee kirjata? Alla kompakti tietopaketti, jonka avulla selviät matkalaskujen kirjauksista ilman ylimääräistä päänvaivaa.


Matkalaskun tarkoitus on todentaa tapahtunut matka, joka liittyy liiketoimintaasi ja josta on sovittu maksettavaksi verottomia kilometrikorvauksia ja / tai päivärahaa.


Matkalaskujen käsittelytavasta riippumatta, seuraavat asiat tulee olla matkalaskulla:

 1. Matkustajan nimi

 2. Henkilötunnus

 3. Matkustajan asema yhtiössä, titteli

 4. Matkan tarkoitus

 5. Matkan kohteiden nimet ja osoitteet (tarkat osoitetiedot)

 6. Matkustustapa, rekisterinumero jos autolla

 7. Onko kyydissä muita, jos matkustetaan autolla

 8. Päivämäärä ja kellonaika, lähtö- ja paluuajoista

 9. Matkareitti, mistä lähdetty – minne menty – mihin palattu ja kaikki siirtymät tuossa välissä, jos sellaisia on

 10. Mahdolliset kilometrit

 11. Mahdollinen osapäiväraha, 6-10 h kestävä matka, onko tarjottu aterioita yhtiön puolesta?

 12. Mahdollinen kokopäiväraha, yli 10 h kestävä matka, onko tarjottu aterioita yhtiön puolesta?

Toimita nämä tiedot palkanlaskijallesi / kirjanpitäjällesi, riippuen siitä miten olette sopineet. Tai vaihtoehtoisesti syötä tiedot itse käyttämääsi taloushallinnon ohjelmistoon.


Kirjanpitäjän/palkanlaskijan kanssa on myös syytä sopia, kuka hoitaa tulorekisteri-ilmoitukset. Matkalaskuista pitää antaa ilmoitus tulorekisteriin viiden kalenteripäivän kuluessa matkalaskun maksamisesta. Jos siis maanantaina maksat matkalaskun, ilmoituksen tulee olla tulorekisterissä viimeistään lauantaina.


Jos sinulla on käytössäsi Ezy Expense, voit sanella nämä tapahtumat kätevästi WhatsAppin kautta, jolloin Ezyn tiimimme tekee matkalaskut suoraan käyttämääsi ohjelmistoon.


Huom! Jos matkustat jollain muulla kuin kilometrikorvauksiin oikeuttavalla autolla, niin lentoliput tai junaliput ym. käsitellään kululaskuilla, ei matkalaskuilla. Jos epäröit, miten matkalasku tulee täyttää, pyydä apua omalta palkanlaskijaltasi tai kirjanpitäjältäsi.

Täältä voit lukea lisää kulu- ja matkalaskupalvelustamme Ezy Expensestä.Tiina Aroluoma Acco Exclusive tiina.aroluoma@dgacco.fi