Open Site Navigation

Milloin on paras ajankohta vaihtaa tilitoimistoa?Usein meistä on helpompi jäädä yhteisyöhön vähän huonommankin kaverin kanssa, kuin hypätä tuntemattoman matkaan. Tilitoimistokumppanuus on monella tavalla kuin parisuhde. Kirjanpitäjä on mukanasi niin hyvinä kuin huonoina hetkinä, ja joskus valmiina jopa nalkuttamaan sinulle (jottei verottaja hermostu!). Eroprosessi voi olla kivulias, vaikka tietäisikin nykyisen kumppanin huonoksi. Toisaalta olet etuoikeutetussa asemassa! Tiedät jo tasan tarkkaan, millaista tilitoimistokumppania et enää halua.


Odottaminen maksaa

Tilitoimiston kanssa yrittäjä on keskimäärin liitossa kaksi vuotta pidempään kuin aviopuolisonsa. Tilitoimisto tekee yrittäjän puolesta vuosi toisensa jälkeen verosuunnittelua ja auttaa tulevaisuuden tavoitteiden toteutuksessa, kassanhallinnassa ja rahoituksen hakemisessa. Kun huonot tai hyvät päätökset maksavat itselleen korkoa korolle, kirjanpidon hinnaksi tulee jotain ihan muuta kuin se mitä varsinaisessa laskussa lukee. Jokainen ansaitsee uuden mahdollisuuden, mutta jos asiat eivät muutu kerrasta, on vaihdon aika. Aika on rahaa ja pitkä aika on paljon rahaa.


Mikä on paras ajankohta?

Usein, kun yritys lopulta päätyy vaihtamaan tilitoimistoa, halutaan ehdottomasti odottaa tilikauden loppuun. Oikeasti tilitoimiston vaihto kannattaa tehdä silloin, kun siihen on aikaa ja resursseja. Jos tilitoimistosi on todella huono (verottaja kimpussasi, tilintarkastus ei mene läpi, saat työnantajarekisteristä tms. outoja kirjeitä), resurssit ja aika on vain löydettävä tilitoimiston vaihdolle välittömästi.


Ei ole mitään järkeä teettää kirjanpitosi koko vuoden tärkeintä raporttia jo huonoksi todetulla toimijalla

Tilinpäätöshetki on yleensä jo liian myöhään. Tilinpäätös on verosuunnittelun väline ja tulevaisuuden mind map. Ei ole mitään järkeä teettää kirjanpitosi koko vuoden tärkeintä raporttia jo huonoksi todetulla toimijalla, jonka kanssa kommunikaatio ei pelaa. Uusi kirjanpitäjä ja uusi näkemys toimintaan kannattaa ottaa käyttöön heti eikä huomenna.


Kaiken takana on rahan säästäminen

Sen lisäksi, että voit säästää rahaa pitkällä aikavälillä, säästät varmasti rahaa lyhyellä aikavälillä vaihtaessasi huonon kirjanpitokumppanin ajoissa. Päätöksen venyttäminen maksaa. Ohjelmistot tarjoavat avauksista hinnanalennuksia sesongin ulkopuolella. Alennus saattaa olla jopa toista sataa euroa.


Älä siis aja itseäsi nurkkaan lykkäämällä päätöstä vaihdosta siihen, kun on aivan pakko

Pahimmassa tapauksessa joudut tekemään päätöksen uudesta kirjanpitäjästä hädässä, kun tilinpäätös on jo myöhässä. Et ehdi kilpailuttamaan tarjouksia vaan tartut siihen, joka ehtii hoitamaan asiasi juuri nyt. Todennäköisesti hinnalla millä hyvänsä. Älä siis aja itseäsi nurkkaan lykkäämällä päätöstä vaihdosta siihen, kun on aivan pakko vaan tee vaihto silloin kun aurinko vielä paistaa risukasaan.


Herättikö tämä ajatuksia?

Jos tämä blogi herätti piston sydämessäsi, ja koet olevasi tyytymätön tilitoimistosi asiakas, joka ei ole toistaiseksi saanut kumppanin vaihtoa tehtyä, niin ota meihin yhteyttä ja anna meidän auttaa!

Tilaa Talousverkon blogi sähköpostiin

Talousverkko-logo

SUOMEN TALOUSVERKKO OY

Kutomotie 2 (MOVE-kiinteistö)

00380 Helsinki

Asiakaspalvelu: info@talousverkko.fi

  • Facebook
  • Instagram

© 2022 Suomen Talousverkko Oy

OTA YHTEYTTÄ

Kiitos yhteydenotostasi!