Open Site Navigation

Millainen on sinun mielikuvasi kirjanpitäjästä?Mappien keskellä yksin naputtava rutiinityöläinen, vai taloushallinnon konsultti, jolla on olennainen rooli asiakkaidensa liiketoiminnan kehittämisessä?


Ensimmäinen mielikuva on yksi syy sille, miksi eläköityvien kirjanpitäjien tilalle ei saada houkuteltua uusia osaajia, vaan tilitoimistot kärsivät usein työvoimapulasta.

Jälkimmäinen on puolestaan rooli, jota täysin sähköiset ja kovaa vauhtia automatisoituvat tilitoimistot, kuten Talousverkko, kirjanpitäjilleen tarjoavat. Jälkimmäinen on myöskin se mielikuva, jonka toivomme kirjanpitäjän ammatin nyt ja tulevaisuudessa herättävän.


Ensimmäisen mielikuvan kaltainen mielleyhtymä kirjanpitäjän työstä on pinttynyt tiukkaan. Ymmärtäähän sen – taloushallinto on pitkään ollut manuaalista rutiinien suorittamista, eikä sähköisiä ohjelmistoja edelleenkään hyödynnetä kaikkialla.

Talousverkkoyrittäjämme Jaana ja Kari Valtonen ovat päässeet seuraamaan tilitoimistojen kehitystä aitiopaikoilta. Valtosten perheellä tilitoimistoyrittäjyys on menossa nimittäin jo kolmannessa polvessa – sekä Jaanan että Karin vanhemmat olivat tilitoimistoyrittäjiä, ja nyt myös heidän poikansa, Antti Valtonen, on Online Accounting J&K Oy:n osakas ja kirjanpitäjä.


Paljon on muuttunut, kun verrataan Valtosten vanhempien tilitoimistoaikoja siihen, mitä Talousverkko ja Online Accounting J&K Oy tätä nykyä asiakkailleen tarjoavat. Vuosien saatossa täysin manuaalinen kirjanpito, jossa asiakkaan kanssa on viestitty lähinnä tositteiden vaihtaessa omistajaa, on vaihtunut täysin sähköisiin tilitoimistopalveluihin, jossa keskiössä on asiakkaiden tarpeet ja heidän liiketoimintansa kehittäminen.


Myös mielikuva kirjanpitäjästä on muuttumassa pikkuhiljaa. Kun mielikuva kytkeytyy vihdoin todellisuuteen siitä, millaista työtä kirjanpitäjänä tänä päivänä pääsee tekemään, alkaa tilitoimisto kiinnostaa työpaikkana yhä enemmän nuorempaakin sukupolvea.

Itsekin alalle vastikään tullut Antti näkee erityisesti sähköisten järjestelmien mahdollistaman ajasta ja paikasta riippumattoman työnteon myyntivalttina, kun puhutaan nuorten houkuttelemisesta alalle. Myös rutiinien väheneminen ja konsultoivampaan suuntaan menevän työn lisääntyminen saavat tuoreet talentit kiinnostumaan alasta.


Talousverkko on onneksi tälläkin hetkellä täynnä mahtavia taloushallinnon ammattilaisia. Miten aiomme säilyttää tilanteemme tällaisena, kun tilitoimistojen tämän hetkiset haasteet muistuttavat yhteiskunnan ikärakenteen muutosta, eli enemmän ihmisiä lähtee pois, kuin tulee tilalle?


Vastaus on varsin yksinkertainen: luomme esimerkillämme uutta mielikuvaa tilitoimistosta ja kirjanpitäjän työstä. Toisin sanoen tarjoamme kirjanpitäjillemme mahdollisuuden työskennellä modernissa, sähköisessä työympäristössä, jossa he pääsevät hyödyntämään täyttä potentiaaliaan rautaisina taloushallinnon asiantuntijoina.


Anni Laine Markkinointi / Viestintä 044 711 4688 / anni.laine@divestgroup.fi

Kiinnostuitko? Käy katsomassa avoimet työpaikkamme täältä!

Tilaa Talousverkon blogi sähköpostiin

Talousverkko-logo

SUOMEN TALOUSVERKKO OY

Kutomotie 2 (MOVE-kiinteistö)

00380 Helsinki

Asiakaspalvelu: info@talousverkko.fi

  • Facebook
  • Instagram

© 2022 Suomen Talousverkko Oy

OTA YHTEYTTÄ

Kiitos yhteydenotostasi!