Open Site Navigation

Miksi sähköinen taloushallinto?Sähköinen taloushallinto puhuttaa, ja vieläkin asiakkaamme usein pohtivat, miksi sähköinen taloushallinto olisi hyvä vaihtoehto heidän liiketoiminnalleen. Tässä blogissa kerromme sähköisyyden hyötyjä tiiviissä ja helposti pureskeltavassa muodossa. Kerromme myös, mitä kirjanpidossa olisi järkevää automatisoida.


Automaatio ja reaaliaikaisuus

Käsin tehtävät kirjaukset vievät tuhottomasti aikaa. Siirtymällä sähköiseen kirjanpitoon 90% kirjauksista ovat valmiina, jolloin työn tekeminen tehostuu. Automaation ansiosta kirjanpitäjä voi keskittyä täsmäyttämiseen ja kirjanpidon oikeellisuuteen ja säästynyt aika voidaan suunnata asiakkaalle lisäarvoa tuottavaan tekemiseen. Virheiden määrä myös vähenee automaation ansiosta.


Asiakastyytyväisyys on myös todettu kasvavan niillä asiakkailla, joilla on käytössään sähköinen taloushallinto.

Sähköinen taloushallinto on myös lähes reaaliaikaista. Kirjanpitäjä ja asiakas pysyvät helposti ajan tasalla talouden tilanteesta. Asiakkaalla on pääsy samaan dataan kuin kirjanpitäjällä ja asiakas voi milloin ja mistä tahansa ottaa raportit liiketoimintansa kehittymisestä. Asiakastyytyväisyys on myös todettu kasvavan niillä asiakkailla, joilla on käytössään sähköinen taloushallinto.


Miten automatisoida ja tehostaa kirjanpitoa?

Automatisointi ja tehostaminen kannattaa tehdä käytännössä seuraavalla tavalla:


Oletustiliöinnit

Tiliöintioletukset saa toimittajan tai asiakkaan taakse, tuotteelle, tiliotteelle ja viitemaksulle.


Automaattisiirrot muista järjestelmistä

Kun järjestelmän asetukset ovat kunnossa, toimittajat perustuvat rekisteriin itsekseen.


Asiakkaan ja tilitoimiston välinen työnjako

Työnjaosta on myös sovittava asiakkaan ja tilitoimiston välillä. Sähköisyys mahdollistaa entistä paremman työnjaon ja ja vastuita voidaan jakaa hyvin joustavasti.


Pankki- ja luottokorttien käsittely

Kulu- ja matkalaskut olisi myös syytä hoitaa sähköisesti ja tähän suosittelemme kustannustehokasta Ezy Expenseä, jolloin kuitit, joista ei tule laskua, saadaan nopeasti kirjanpitoon. Tällä tavoin säästyy myös aikaa ja työnteko tehostuu entisestään.


Automatisaatio laadun takaajana

Automatisointi ei automaattisesti pienennä tilitoimiston laskutusta. Sen sijaan automatisaatio vapauttaa aikaa huolenpidolle ja controller-toimelle. Toisin sanoen kirjanpitäjille jää enemmän aikaa perehtyä syvällisemmin asiakkaan talouden tilaan ja antaa neuvoja, jolloin palvelun laatu on entistä parempaa.


Ennen kaikkea automatisaatio helpottaa elämää

Sähköinen taloushallinto ja sen tuoma automatisaatio parantaa myös asiakastyytyväisyyttä. Siihen vaikuttavat sekä ohjelmistosta asiakkaan saama ajantasainen tieto, että lisäarvoa tuottavat palvelut, joita on mahdollisuus tarjota. Ennen kaikkea automatisaatio helpottaa elämää ja sitä me kaikki kaipaamme, eikö?


Vieläkö mietit miksi sähköinen taloushallinto?

Jos edelleen pohdit miksi sähköinen taloushallinto olisi hyvä teille, ota rohkeasti yhteyttä, niin keskustellaan tarkemmin. Vastaamme kaikkiin kysymyksiin mielellämme puhelimitse tai kasvotusten. Olemme aina valmiita auttamaan, yrittäjältä yrittäjälle -periaatteella!


Kari Valtonen Yrittäjä kari.valtonen@talousverkko.fi 0400 703 441 Talousverkko Helsinki, Pitäjänmäki


Tilaa Talousverkon blogi sähköpostiin

Talousverkko-logo

SUOMEN TALOUSVERKKO OY

Kutomotie 2 (MOVE-kiinteistö)

00380 Helsinki

Asiakaspalvelu: info@talousverkko.fi

  • Facebook
  • Instagram

© 2022 Suomen Talousverkko Oy

OTA YHTEYTTÄ

Kiitos yhteydenotostasi!