Open Site Navigation

ALV-palautukset ovat nyt haettavissa – lue mistä on kyseJos kassasi on tyhjä tai tarvitset rahaa investointeihin, nyt kannattaa olla kuulolla. Koronatilanteen vuoksi yritys voi nyt pyytää alkuvuonna 2020 maksamiaan arvonlisäveroja takaisin. Kyse ei ole tuesta vaan takaisinlainauksesta, eli palautettu arvonlisävero pitää maksaa myöhemmin takaisin. Kyseessä on 3% vakuudeton laina, jolla on kahden vuoden maksuaika.


Vaikka kyse ei olekaan suorasta tuesta, on tämä moniin muihin lainoihin verrattuna vaihtoehto, jota kannattaa harkita. Korko on halpa, et tarvitse lainaan vakuuksia ja maksuaikaa on runsaammin, kuin esimerkiksi eläkevakuuttajien tarjoamassa takaisinlainassa. ALV-palautusten turvin voit saada uudelleenkäynnistettyä liiketoimintasi koronan jäljiltä tai vaihtoehtoisesti tehtyä investointeja halvalla ja vakuudettomalla lainarahalla.


Haku palautuksiin on jo auki, voit täyttää hakemuksen OmaVerossa. Lue alta tarkemmin, mistä on kyse, ja ota tarvittaessa yhteyttä asiantuntijoihimme, mikäli tarvitset apua.


Mikä?

Koronatilanteen vuoksi tehty lisätoimi, jonka mukaan yritys voi 26.5. alkaen pyytää vuoden 2020 tammi-, helmi ja maaliskuussa maksamiaan arvonlisäveroja takaisin.


Kenelle tarkoitettu?

Kaikille yrityksille, jotka ovat maksaneet arvonlisäveroa alkuvuonna 2020, pois lukien:

  • yritykset, joilla on veroja ulosotossa

  • yritykset, jotka eivät ole antaneet kaikkia veroilmoituksia sekä tulorekisteriin annettavia palkkatietoilmoituksia ja työnantajan erillisilmoituksia

  • yritykset tai niiden vastuuhenkilöt, joilla on aiempia laiminlyöntejä tai aiemmin rauenneita maksujärjestelyitä


Miten takaisinmaksu toteutetaan ja milloin saan rahat?

Takaisinmaksu suoritetaan Verohallinnolle maksujärjestelyssä. Maksujärjestelystä maksetaan 3 %:n viivästyskorkoa. Viivästyskorkoa kertyy arvonlisäveron alkuperäisestä eräpäivästä alkaen. Korko on laskettu mukaan maksujärjestelyn eriin. Ensimmäinen maksuerä erääntyy syyskuussa, ja maksueriä on yhteensä 21.


Maksujärjestelypyynnöllä saat takaisin maksamasi arvonlisäverot, joiden eräpäivä oli tammi-, helmi- ja maaliskuussa 2020. Jos arvonlisäveron verokautesi on vuosi, voit pyytää palautettavaksi neljäsosan eli 25 prosenttia vuoden 2019 arvonlisäverosta.


Haku palautuksiin on jo auki, mutta palautuspyyntöjä aletaan käsitellä vasta lakimuutoksen tultua voimaan, tämänhetkisen tiedon mukaan kesäkuussa. Ensimmäisiä palautuksia aletaan maksaa siis lakimuutoksen tultua voimaan.


Miten voin hakea?

Arvonlisäverojen palauttamista haetaan tekemällä maksujärjestelypyyntö OmaVerossa 26.5. alkaen.


Jos yrityksesi on jo aiemmin hakenut helpotettua maksujärjestelyä ja haluat nyt täydentää sitä arvonlisäverojen palauttamispyynnöllä, sinun pitää tehdä uusi maksujärjestelypyyntö viimeistään 15.6.2020. Se korvaa aiemman maksujärjestelypyynnön.


Katso tarkat hakuohjeet täältä.


Mitä muuta tulee huomioida?

Veronpalautukset maksujärjestelyssä: Verohallinto ei käytä veronpalautuksia maksujärjestelyyn sisältyvien verojen maksuksi, vaan sen sijaan ne maksetaan yrityksellesi. Voit myös pyytää aikaisempien veronpalautusten käytön perumista, jolloin saat veronpalautukset yrityksellesi. Tällöin ne verot, joille palautusta oli alun perin käytetty, lisätään osaksi maksujärjestelyä.

Jos sinulla on kysyttävää ALV-palautuksiin liittyen, otathan yhteyttä!


Ksenia Seppälä Toimiston esimies / asiakaspalvelupäällikkö ksenia.seppala@talousverkko.fi Talousverkko Mikkeli

Tilaa Talousverkon blogi sähköpostiin

Talousverkko-logo

SUOMEN TALOUSVERKKO OY

Kutomotie 2 (MOVE-kiinteistö)

00380 Helsinki

Asiakaspalvelu: info@talousverkko.fi

  • Facebook
  • Instagram

© 2022 Suomen Talousverkko Oy

OTA YHTEYTTÄ

Kiitos yhteydenotostasi!